Протягом 2015—2018 років в області відремонтували 1700 кілометрів доріг. З різних джерел фінансування вдалося залучити понад 9 млрд грн, що можна вважати рекордом за роки незалежності. Про це під час свого звіту заявив голова ОДА Олег Синютка.

Поштовх до дорожніх перемін дав митний експеримент, коли всі позапланові надходження спрямовували на ремонт шляхів. Ідея виявилася вдалою, тож у Львові сподіваються, що ця традиція буде продовжена, бо шляхи — це обличчя держави. І всіх гостей України, які проїжджають через область, тепер зустрічають гарні дороги.

Згідно із соціологічними опитуваннями, 52% жителів області побачили позитивні зрушення саме у їх будівництві. Вдалося відновити найважливіші шляхи: Львів — Тернопіль — Рава-Руська, Львів — Самбір — Ужгород, Львів — Радехів — Луцьк, Київ — Чоп, Бориня — Мохнате.

Торік було завершено будівництво Бескидського тунелю, який дасть змогу у кілька разів збільшити перевезення залізничним транспортом. Вирішується питання й про продовження європейської колії до Львова, а це комфорт та можливості кращої комунікації.

Поряд з будівництвом нових доріг в області приділяють значну увагу підвищенню безпеки на автошляхах. Упродовж 2015—2018 років на цю справу залучили понад 36 млн грн, облаштували 269 освітлених переходів, 13 світлофорних об’єктів і встановили 100 камер відеонагляду. Завдяки таким заходам кількість ДТП на Львівщині зменшилася на 7,2%.