У регіоні відбувся традиційний щорічний зліт фермерських родин, участь у якому взяли понад сто господарників Рівненщини. Вони обговорили свої нагальні проблеми, зокрема ті, що пов’язані з передачею земель постійного користування у власність фермерам, і державного сприяння дрібним сільгоспвиробникам. Щодо останнього, то заступник міністра Мінагрополітики Віктор Шеремета, який був присутній на зльоті, анонсував додатковий напрям державної допомоги — підтримка молодого фермера.

За словами заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, торік в області для фермерів було спрямовано приблизно 12 мільйонів бюджетних гривень, державною підтримкою скористалося 120 господарств. «Це незначна сума, але є хорошим початком для вашої праці. Програми з підтримки фермерства і надалі будуть підтримуватись — і з обласного, і з державного бюджетів», — запевнив Ігор Тимошенко.
Під час зльоту кращих фермерів Рівненщини нагородили відзнаками Мінагрополітики та Рівненської ОДА.

Голові фермерського господарства «Влада», що в селі Малі Дорогостаї Млинівського району, Олександру Романчуку (на знімку) вручили посвідчення і нагрудний знак «Заслужений працівник сільського господарства України».

Тетяна ПАНАСЮК.

Фото надано автором.