Днями у Києві в Національній музичній академії України імені П. І. Чайковського відбувся «Вечір вокальної музики» за участі студентів-вокалістів із Китаю — Дин Жун, Ван Сяньпена та Ван Еньцзе. В програмі — класичні романси, українські, російські та китайські народні пісні. Концерт підтримало посольство КНР в Україні та керівництво музичної академії.

Увага китайських дипломатів до музичної освіти в Україні не випадкова. Нині активно налагоджуються зв’язки між столичною академією та вишами Піднебесної. 

Відкриваючи концерт, ректор Максим Тимошенко розповів, що щойно повернувся з Китаю, де провів низку результативних зустрічей. Так, у місті Хеншуй (провінція Хебей) підписано документ про створення Міжнародної Хеншуйської академії музики і мистецтв, засновником якої з українського боку виступає Академія, а з китайського — урядова організація «Економічна зона Хеншуй», Хеншуйський університет та приватна компанія.

21 січня у Пекіні Максим Тимошенко уклав Угоду про співпрацю між НМАУ ім. П. І. Чайковського і Центральною консерваторією музики. Крім того, представники фабрики музичних інструментів компанії Hebei Jinyin Musical Instruments Manufacture Group подарували 300 кларнетів для студентів та викладачів України.

На знімку: Дин Жун та Ван Сяньпен виконують китайську народну пісню.

Маргарита СОКОЛОВСЬКА.

Фото автора.