Майже десять тисяч людей 27 січня вийшли на вулиці Парижа, протестуючи проти вандалізму з боку «жовтих жилетів». Головне гасло демонстрантів: «Так — демократії, ні — революції», інформує DW.

Ініціатором руху «червоних шарфів» є інженер з Тулузи Лоран Сульє, який вважає, що не можна закривати очі на насильство з боку екстремістів, які називають себе прихильниками цього руху. Чимало учасників недільної акції заявляли журналістам, що не проти «жовтих жилетів», але їм набридло, що країна збурена масовими заворушеннями і погромами, які тривають уже 11 тижнів, повідомляє AFP.

До демонстрантів приєдналися і представники діючої влади. «Є інші місця для обговорення, ніж вулиця. Ви не можете заблокувати країну і економіку, тому що ви вважаєте президента нелегітимним», — заявив під час демонстрації сенатор партії Макрона Франсуа Патріа, повідомляє DW.

Нагадаємо: «жовті жилети» вперше вийшли на демонстрацію у Франції 17 листопада, протестуючи проти спроби підняти акциз на пальне, що було передбачено в рамках кліматичних зобов’язань країни. Уряд пішов на поступки і відмовився від цієї ідеї. І хоча і президент, і прем’єр-міністр заявили, що готові вести перемовини з «жовтими жилетами» та йти на компроміси, демонстрації тривають.