Учасники акції «Доба» провели 24 години в камерах колишнього слідчого ізолятора КДБ в Тернополі, де тепер розташований обласний музей політв’язнів та репресованих (на знімку).

Хлопці та дівчата на запрошення Тернопільської міської організації Спілки Української Молоді в Україні 26 січня приїхали з Києва, Калуша, Стрия, Львова, Хмельницького, щоб разом зі своїми тернопільськими ровесниками доторкнутися до історії національно-визвольних змагань.

Акцію «Доба» СУМівці проводять вже понад 16 років. «Цього року учасниками акції стало юнацтво з різних осередків Спілки Української Молоді в Україні. Двадцять чотири години перебування в цих пронизаних історією стінах є тією зупинкою в швидкоплинності життя, що допомагає краще усвідомити події минувшини та їхній вплив на сьогодення», — каже спілчанка Леся Голик.

Зазвичай учасники «Доби» зустрічаються з істориками, громадськими та релігійними діячами. Щороку в програмі заходу — традиційна мовчанка й спільна молитва. Завершилася акція літургією у музейній каплиці. Під час богослужіння молодь молилася за українських героїв, які відійшли у вічність, та за тих, хто нині боронить від ворога незалежність і територіальну цілісність України.

Надія МИКОЛАЙЧУК.

Фото надала Леся Голик.