Звіт про десятиліття роботи, плани на майбутнє, святкові вітання та щирі побажання, а також смачний торт — так відзначили свій перший 10-літній ювілей вихованці Оженинського учнівського лісництва «Вікова діброва» ДП «Острозький лісгосп» Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На святі пригадали, як десять років тому керівництво НВК «Оженинська ЗОШ І—ІІІ ступенів (ліцей) — ДНЗ» ім. Т. Г. Шевченка підписало угоду про співпрацю з ДП «Острозький лісгосп» та заснувало учнівське лісництво «Вікова діброва». І сьогодні серед досягнень його вихованців — не лише численні перемоги в обласних та всеукраїнських змаганнях, наукові роботи, а й практичні здобутки. Це гектари нових лісів, дві теплиці, навчально-дослідна ділянка лісу та інше. А ще — внутрішній двір школи з альпійською гіркою та квітковим годинником, який став справжньою окрасою селища.

Нині вихованці учнівського лісництва — це 47 учнів 7—11 класів, а серед випускників — нинішні працівники Острозького лісгоспу. Очолює учнівське лісництво заслужений вчитель України Світлана Сорочук. Більшість практичної роботи юні лісівники проводять з лісничим Хорівського лісництва Дмитром Ткачуком.

Особливо потішило юних лісівників те, що святкування 10-річчя діяльності учнівського лісництва збіглося у часі із врученням їм нагороди за здобуте третє місце у Всеукраїнському конкурсі на краще учнівське лісництво, який проводило Товариство лісівників України. Загалом у 2018 році вихованці «Вікової діброви» двічі здобували призові місця у всеукраїнських конкурсах.

До речі, в Оженинському НВК відкрито клас лісознавства, адже тут сподіваються, що з наступного навчального року основи лісознавства внесуть до навчального плану. Відтак природничий профіль НВК поглибиться.