Аксенія МІГАЛІ (на знімку) — жителька села Середнє Водяне Рахівського району — днями відзначила поважну дату — 101 рік.

Її доля була нелегкою, але труднощі жінка переносити вміла. У 37 років, уп’яте вагітна, після трагічної смерті чоловіка вона залишилася вдовою. Але не зламалася — вистояла. Все життя працювала в колгоспі і сама виховувала дітей. Вони подарували вже нині прабабусі 14 онуків і 23 правнуків. Односельці її шанують, а діти й онуки дуже люблять. Кажуть, що характер має твердий і навіть суворий, але завжди чинить справедливо!

За словами дітей і онуків, жінка ніколи не вміла читати, та дуже багато псалмів з Біблії знає напам’ять. Часто жителі села запрошували її читати молитви. За словами дочки Анни, мати до 72 років ходила до церкви щонеділі. Пані Аксенія у своєму поважному віці не користується окулярами і навіть може сама собі кави зварити. Полюбляє, як і всі закарпатці, цей запашний напій.

І нині Аксенія Юріївна залишається душею та берегинею свого роду. Вся сім’я оточила її увагою і турботою, щоб вона щасливо дочекалася ще й праправнуків. Пані Аксенія чекала гостей і з задоволенням приймає вітання у 101-й день народження. Привітали жінку і від імені народного депутата України Василя Петьовки. Поздоровити і побажати їй усіляких гараздів завітав помічник народного депутата Михайло Штефко. Окрім теплих слів та квітів, Аксенія Юріївна отримала і цінний подарунок. Жінка раділа своєму святу та зізналася, що приємно вражена презентами і увагою.

Василь НИТКА.

Фото прес-служби народного депутата Василя Петьовки.

Закарпатська область.