Співробітники Служби безпеки України блокували в Рівненській області контрабандне вивезення предметів старовини: мешканець Львівщини намагався переправити залізничним транспортом до однієї з європейських країн 375 старовинних монет періоду XV—XX ст. Під час огляду на митному посту «Мостиська» правоохоронці виявили в зловмисника старожитності, які він приховував серед особистих речей.

А на пункті пропуску «Шегині — Медика» співробітники СБУ затримали жителя Рівненщини під час спроби контрабандного переміщення через кордон понад шістдесяти старовинних монет та банкнот XIV—XVIII ст.

Операція з викриття зловмисників проводилася спільно з прикордонниками та працівниками митниці ДФС України під процесуальним керівництвом прокуратури.

Співробітники Управління СБУ в Рівненській області блокували контрабанду прекурсорів з однієї з європейських країн. Слідством встановлено, що двоє мешканців Волинської та Рівненської областей купували за кордоном медичні препарати із вмістом псевдоефедрину, що є прекурсором для виготовлення психотропних препаратів.

Правоохоронці затримали волинянина на митному посту «Краковець» Львівської митниці. У багажному відсіку його авто виявили майже три з половиною тисячі псевдоефедриновмісних пігулок. Другого учасника протиправної схеми затримали у Львові в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Обом повідомлено про підозру. Тривають слідчі дії.

Про це повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.