Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, звертаючись до Президента Петра Порошенка, його дружини та гостей форуму «Від Крут до Брюсселя», від імені команди глави держави подякувала кожному українцю за те, що протягом останніх п’яти непростих років вистояли, витримали і зберегли країну. Вона також подякувала журналістам, які «підганяли працювати краще», громадським активістам, неурядовим організаціям за те, що «весь цей час іноді вони займали різні позиції, але були спільними в одному — зберегти країну».

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, військовий фельдшер, уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко (на передньому плані), учасник АТО Сергій Петюшенко під час форуму «Від Крут до Брюсселя».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут — www.golos.com.ua

У Президента є справжня команда, а не оточення, наголосила І. Геращенко. «Лише цинік може назвати оточенням Мустафу Джемілєва, Рефата Чубарова, наших військових, наш уряд, який багато працює для того, щоб економічно витягти Україну з тієї прірви, в якій вона була, наших колег по парламенту». За її словами, дуже важливо усвідомлювати те ключове, що відбулося за п’ять років. «Президентові разом із відновленою українською армією дійсно вдалося не просто зберегти державу, а й звільнити велику частину території Донбасу, визволити Маріуполь, Авдіївку, Слов’янськ, Краматорськ», — сказала вона.

На думку І. Геращенко, катастрофічною є ситуація, коли кожна людина, яка «має гострий язичок і гламурний вигляд» може претендувати на посаду очільника країни. «Для того, щоб бути Президентом, потрібно мати не так гострий язичок, як мову — досконалу українську, досконалу англійську, російську та багато іноземних мов, — зазначила вона і додала: — Але головне не це. Треба мати хребет, треба мати розум і треба мати серце. І, власне, це те, що є сьогодні у Президента Порошенка».

Перший заступник Голови Верховної Ради подякувала Петру Порошенку за сказані ним критичні речі. «Ми й справді могли працювати більше, могли працювати краще, і нам потрібно ще дуже багато зробити. Зокрема, звільнити політв’язнів Кремля, військовополонених, заручників, — наголосила    І. Геращенко і додала: — Коли іноді опускаються руки, вони для мене приклад мужності й того, що не можна зраджувати мету, Україну, віру, надію». У цьому контексті вона навела рядки з листа Олега Сенцова: «Судячи з того, як російський телевізор лає Порошенка та Клімкіна, — вони все роблять правильно!» — і закликала Президента зробити все можливе, аби витягти заручників з неволі.

Перший заступник глави парламенту звернулася до українців із закликом підтримати 31 березня того, «хто зможе сказати Путіну: «Ні!», а не «хі-хі»!» Вона підкреслила, що Петро Олексійович вміє сказати «Ні!». За її словами, Путін навіть іноді це чує.

«Але ми, Петре Олексійовичу, дуже очікуємо, що він почує вимогу українського народу віддати Крим і Донбас. Тому що ми прагнемо миру. Але не шляхом капітуляції, а перемоги. Перемога понад усе! І вона може бути тільки в єдності», — наголосила І. Геращенко.

Суспільство підтримує чинного Президента, переконана Перший заступник очільника законодавчого органу влади. Жодна реформа в країні за ці п’ять років не відбулась би без важливого голосування та позиції фракції Блоку Петра Порошенка і «Народного фронту», наголосила вона і подякувала партнерам за надійне плече й підтримку.

Згадуючи столітній подвиг Героїв Крут, І. Геращенко висловила слова пошани молодим людям, які починаючи із 2014-го і досі захищають Україну. «Разом з нашим Верховним Головнокомандувачем, повноправним і повноцінним лідером України, ми не дамо повторити Крути, ми дійдемо до Брюсселя як член ЄС і НАТО, — наголосила вона. — Слава Україні! Слава кожному українцю»!

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.