В Одеській області планується реалізація інвестиційного проекту «Повітряний експрес», який передбачає створення швидкісних пасажирських перевезень між обласними центрами і курортами Затока (Кароліно-Бугаз), Буковель і Трускавець.

— Додатковий вид пасажирських перевезень, сучасний авіаційний транспорт, обладнання вертолітних майданчиків зі штучним або ґрунтовим покриттям на узбережжі Чорного моря — усе це дасть ще один поштовх до розвитку туризму в Одеській області. Це інвестиції в регіон і нові робочі місця, тому ми підтримали перспективу реалізації такого проекту, — наголосила заступник голови Одеської ОДА Світлана Шаталова.

На першому етапі планується побудувати й обладнати в Україні дев’ять вертолітних портів. Саме стільки українських міст пропонується об’єднати завдяки регулярним вертолітним перевезенням «Повітряний експрес». Отже, шлях до Кароліно-Бугазу з Києва займе дві години, з Вінниці — 1 годину 25 хвилин, із Черкас — півтори години.

За задумом інвесторів, перевозитимуть пасажирів важкі вертольоти Boeing Vertol 107-II і Boeing 234 Chinook на 26 і 44 пасажирських місць. Вони обладнані всім необхідним: туалетною кімнатою, буфетом, відділенням для багажу, поличками для ручної поклажі.

Одеська область.