На знімку: під час «Ярмарку талантів» українські пісні супроводжували захід від першої до останньої хвилини.

Фото надано автором. 

Українці вразили португальців непересічними здібностями, які продемонстрували під час першого в нинішньому році велелюдного заходу «Ярмарок талантів»

Обдаровані представники української громади зібралися з усіх куточків Португалії у курортному місті Албуфейра. Їх запросили організатори — українська асоціація «Alegria de Leste» спільно з муніципалітетом міста та Центром допомоги іммігрантам (СLAIM). Наші традиції та особисті уміння демонстрували підприємці, майстри народного мистецтва та кулінарії, художники, поети, співаки, танцюристи, різьбярі, фотографи… Побачити безліч різноманітних виробів, почути пісні, замилуватися танцями, спробувати на смак українські страви — все це можна було у великому павільйоні, наданому місцевим муніципалітетом для проведення «Ярмарку талантів».

Ведучі представляли тих, хто демонстрував свої таланти, а голова асоціації «Alegria de Leste» отець Андрій Вовкунович вручав сертифікати учасника заходу.

Понад півтисячі глядачів радо вітали вертепи з Албуфейри й Лагоша, вокалістку Лесю Турик з Порту, дует «Горлиця» з Албуфейри, тріо з Касеня та Лагоша, поетес Оксану Максимишин-Корабель, Тамару Лаврук, Марію Дребет, Ларису Ягулу Семиген.

Розпочав дійство колядками і щедрівками гурт «Жасмин».

Волонтери асоціації «Янголи милосердя» вручили подяки тим, хто сприяє волонтерському рухові. Повідомили про створення південного відділку асоціації, який очолила один з організаторів свята Людмила Вознюк.

Кавалер ордена княгині Ольги Людмила Холл — українка, яку в Португалії називають легендою, схвально відгукнулася про здібності українців, водночас нагадала про невиконану обіцянку. Зібрано лише частину коштів на пам’ятник Тарасові Шевченку, але їх не вистачає для спорудження монумента. Землю для нього виділили у столиці. Зробити це було непросто. Допомогла депутат столичної Асамблеї Аліна Холл. Поки що громада спромоглася тільки на пам’ятний знак.

— Ваш народ має багатющі таланти й щиру душу, — говорили португальці, які стали очевидцями «Ярмарку талантів».

Учасників щиро привітали президент муніципалітету Албуфейри Жозе Карлуш Мартінш Ролу та перший секретар Посольства України в Португалії Олександр Прокопюк.

Лісабон—Албуфейра.