Європарламент учора визнав лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом цієї країни відповідно до конституції держави. Про це йдеться в ухваленій резолюції, інформує «Європейська правда».

Депутати ЄП закликали главу дипломатії ЄС Федеріку Могеріні та держави-члени також визнати Гуайдо «єдиним законним тимчасовим президентом країни, поки не будуть скликані нові вільні, прозорі й достовірні президентські вибори для відновлення демократії».

Напередодні президент США Дональд Трамп привітав Х. Гуайдо з «історичним вступом на посаду президента» та запевнив його у підтримці Вашингтона «венесуельської боротьби з відновлення демократії». Про це Трамп написав у Твіттері.

26 січня країни ЄС висунули вимогу Н. Мадуро: або впродовж восьми днів він оголосить про нові президентські вибори в країні, або вони визнають Гуайдо тимчасовим главою країни. Цей ультиматум Мадуро відкинув. Натомість заявив про готовність сісти за стіл переговорів з опозицією за посередництва третіх країн.