США від початку тижня потерпають від аномальних морозів. Місцями там холодніше, ніж в Антарктиді — температура повітря, з урахуванням вітру, опустилась подекуди до мінус 55°C. Причиною сильного похолодання стало морозне повітря, що прийшло з Північного полюса. Надзвичайний стан введено в штатах Середнього Заходу — Вісконсині, Мічигані та Іллінойсі, а також у південних штатах — Алабамі і Міссісіпі. Нетипово сильні морози прийшли й у штати Індіана, Айова, Канзас, Міннесота, Міссурі, Небраска та інші. За них будь-яка неприкрита ділянка тіла обморожується за кілька хвилин на повітрі..

Працівники соціальних служб та поліцейські на вулицях безплатно роздають теплі рукавиці. Зокрема, поліцейські міста Міннеаполіс у Твіттері написали, що при цьому в розважальних центрах зустрічають багато дітей (на знімку), адже з понеділка всі школи та інші навчальні заклади закрито на невизначений термін. Серед міст, котрі найбільше потерпають від морозів, опинився й мегаполіс Чикаго. Учора там зафіксували до мінус 33 градусів за Цельсієм. Це — майже рекорд, адже дещо нижче за всю історію спостережень стовпчики термометрів опускалися лише 1994 року. Влада міста вжила негайних заходів для забезпечення безхатченків додатковими пунктами обігріву та харчуванням.

У зв’язку з цим посольство України в США у Твіттері рекомендує нашим громадянам тимчасово утриматися від поїздок у потенційно небезпечні регіони.

Та американці не засмучуються через люту зиму, а навпаки — вигадують розваги. Зокрема, мешканці виходять на вулицю із ємністю з окропом та виливають його просто в повітря. Через сильний мороз гаряча вода моментально перетворюється на сніг.

Відео із дивовижними природними спецефектами користувачі викладають у соцмережі.

Цікаво, що в ці самі дні в Австралії — інші січневі температурні рекорди. Там наразі +50 градусів за Цельсієм.

Фото зі сторінки поліції Міннеаполіса в Твіттері.