Під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулося перше засідання утвореного у січні цього року Стратегічного урядового комітету. 

У засіданні взяли участь усі члени Кабінету Міністрів України, повідомляє урядова прес-служба. Вони обговорили основні засади і принципи роботи комітету, його стратегічні завдання, визначили порядок денний співпраці з Верховною Радою щодо формування та ухвалення важливих законодавчих ініціатив, а також проаналізували основні положення проекту звіту про роботу Кабінету Міністрів за 2018 рік. Урядовці запевнили, що звіт буде поданий на розгляд Верховної Ради у визначені законодавством терміни.

Коментуючи результати засідання, Володимир Гройсман зазначив, що надалі Стратегічний комітет стане своєрідним майданчиком формування довготермінових планів і стратегічних ініціатив.

Як відомо, Кабінет Міністрів України створив Стратегічний комітет 10 січня 2019 року на першому урядовому засіданні цього року. Мета його діяльності — формування політик та основ урядових рішень у контексті переходу України на трирічне бюджетне планування.

Завданнями комітету є розгляд формування і реалізації пріоритетних реформ Кабінету Міністрів, а також — формування концептуальних, стратегічних та програмних документів уряду, схвалення політичних пропозицій міністрів. Комітет обговорюватиме проекти розпоряджень Кабінету Міністрів про схвалення планів пріоритетних дій уряду на відповідний рік та звітів про їх виконання, звіти міністерств та інших центральних органів виконавчої влади щодо реалізації пріоритетних реформ Кабінету Міністрів у відповідних сферах державної політики, проекти законів про Державний бюджет України на відповідний рік та внесення змін до них. До складу Стратегічного комітету входять всі члени уряду України.