«Ми, галичани, несемо особисту відповідальність за традиції українських воїнів, бо основоположники Організації українських націоналістів мають коріння на Львівщині. Євген Коновалець — родом із Зашкова, Андрій Мельник — з Волі Якубової, а Степан Бандера — з Франківщини», — з такими словами до присутніх на урочистому засіданні з нагоди відзначення 90-річчя ОУН звернувся голова Львівської ОДА Олег Синютка.

На виконання Указу Президента він вручив орден «За мужність» III ступеня члену ГО «Всеукраїнська організація Самооборона Майдану» Ігорю Руднику та учаснику Революції Гідності Михайлу Ліоненку. Нагороду також було вручено доньці та внуку генерал-хорунжого УПА Олекси Гасина, псевдо «Лицар». Урочистості відбувалися в національній філармонії. Ветеранів визвольних змагань вітали представники громадськості та влади, учасники Державної заслуженої хорової капели України «Трембіта».

Учасників урочистого засідання також привітав голова Організації українських націоналістів Богдан Червак. «Жоден інший етап боротьби за державність не був таким чисельним, організованим і натхненним, як період діяльності ОУН. Ми йдемо цих шляхом і обов’язково переможемо», — наголосив він.