Cкайп-конференцію з партнерами з німецького міста – побратима Ужгорода Дармштадта провели в Ужгородській міській раді. Обговорили подальшу співпрацю стосовно спільних муніципальних проектів у рамках програми «Партнерські проекти для сталого місцевого розвитку» (NAKOPA).

Адже торік восени на ІІ конференції співпраці Ужгорода і Дармштадта в обласному центрі Закарпаття йшлося, що готуються серйозні інфраструктурні проекти, які мають позитивно вплинути на розвиток Ужгорода, промоцію найзахіднішого обласного центру України, і не лише в Дармштадті, а й по всій Європі. Серед них – проекти щодо поводження з твердими побутовими відходами, захист довкілля, очищення питної води тощо.

Зокрема, в жовтні минулого року робоча група завершила роботу з підготовки заяв на проекти муніципального спрямування, які подали до розгляду на фінансування в рамках програми NAKOPA. Як зазначає прес-служба міськради, співфінансування з бюджету Ужгорода становитиме десять відсотків. А тепер провели фінальне обговорення уже готових заявок, які планують подати до 22 лютого. За попередньою інформацією, результати мають бути відомі вже в травні.

Участь у скайп-конференції взяли заступник ужгородського міського голови Олександр Білак, інтегрований експерт із розвитку побратимства Мартін Ройтер, представниця ГО «Партнерське об’єднання Дармштадт-Ужгород» Вікторія Синьо. У Німеччині на зв'язку були міський голова Дармштадта Йоган Парч, начальник відділу міжнародної міжкультурної співпраці магістрату Дармштадта Патрісія Латоре, спеціаліст цього самого відділу Уляна Винарчук, представники комунальних підприємств, експерти Дармштадтського університету.

Ужгород.