Фото з відкритих джерел.

Унікальне обладнання вартістю понад один мільйон гривень, призначене для проведення нейрохірургічних операцій, передав Кіровоградській дитячій обласній лікарні Міжнародний благодійний фонд «Янгол життя».

Це — багатофункціональна система черепної фіксації під час хірургічного втручання. Унікальність обладнання в тому, що воно підходить для дітей різного віку. За словами медичних фахівців, в Україні є лише три такі системи.

Таке обладнання було надзвичайно потрібне лікарю-нейрохірургу Олександру Пизіну, який робить унікальні операції, завдяки ним діти — ті, яких не можна транспортувати до столиці, отримують належну допомогу в Кропивницькому.

На переконання волонтерів фонду, це перший крок до створення в місті надсучасної нейрохірургічної операційної, яка допоможе рятувати сотні дитячих життів. Кошти на апаратуру надав один із благодійників, який вже протягом року підтримує фонд і допомагає закривати найбільш дорогі та термінові потреби.

***

Телемедицина на Кіровоградщині запрацює цієї весни. Принаймні перші консультації за допомогою електронного сервісу почнуть надавати за новітніми технологіями в амбулаторіях, збудованих за програмою «Сільська медицина», вже в березні, пообіцяв директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Pибальченко.

За словами посадовця, Кіровоградщина увійшла до п’ятірки областей, де впроваджуватиметься відповідний пілотний проект.