Спорудження у Львові сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій опинилося під загрозою. Жителі мікрорайону Знесіння вимагають виділити альтернативну ділянку. Їхні побоювання поділяє і Львівська ОДА.

«Будівництво такого заводу у межах Знесіння екологічно необґрунтоване і недоцільне. Це підтверджують десятки звітів з оцінки впливу на довкілля. ОДА запропонувала міській раді 17 альтернативних ділянок. Наша позиція однозначна: ми звернемося до Міністерства екології та природних ресурсів з вимогою припинити будівництво на вулиці Пластовій, 13», — пообіцяв на зустрічі з жителями мікрорайону голова ОДА Олег Синютка.

У міській раді вважають, що жодна із запропонованих ділянок не підходить. Лише чотири з них мають відповідні площі й лише три належать до земель державної власності. Для полігона потрібно хоча б 30 гектарів землі.

«Саме обласна адміністрація з органами місцевого самоврядування повинні визначитися з розташуванням регіональних комплексів для переробки та полігонів для вивезення муніципальних відходів», — вважає директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

Ось чому Львів самостійно вирішує проблеми сміття та діє в межах своєї компетенції. А заяви про шкоду від майбутнього сміттєпереробного комплексу та нібито екологічну необґрунтованість у міській раді вважають спробою тиску на Міністерство екології та природних ресурсів.