На Рівненському полігоні завершилась підготовка українських військових інструкторів, що тривала впродовж місяця.

У рамках підбиття підсумків підготовки командир підрозділу ЗС Великої Британії майор Саймон Лукас відзначив хорошу організацію, високу дисципліну та мотивованість українців у навчанні. Він подякував командуванню за впевнені кроки до освоєння стандартів НАТО, якісне впровадження системи підготовки підрозділів, оновлення навчально-матеріальної бази Рівненського полігона. Офіцер довів до відома присутніх рейтинги навчальних груп, їх командирів та окремо кожного з учасників курсу, після чого вручив їм сертифікати міжнародного зразка.

Важливим кроком підтримки гендерного балансу серед команд британських та українських інструкторів стала присутність жінок-військовослужбовців, які виконали програму в повному обсязі та досягли хороших результатів.

За старанність і розумну ініціативу майор Саймон Лукас передав символічні подарунки чотирьом командирам навчальних груп та капітану Збройних Сил України Юрію Шанову, який здобув звання кращого інструктора цього курсу.

За традицією заходів міжнародного військового співробітництва командири підрозділів Збройних Сил Великої Британії та України обмінялися на згадку сувенірами і зробили спільне фото.

Віктор ШУБЕЦ, підполковник, керівник Рівненського відділення інформаційної агенції МОУ.