5 лютого настав рік Жовтого Земляного Кабана за місячним календарем. У країнах Азії, де сповідують буддизм, це свято називають Китайським новим роком, оскільки вважається, що традиція святкувань прийшла саме звідти. А от у самому Китаї — Святом Весни. Тривають святкування 15 днів. Паради, феєрверки, салюти, маскаради, танці — все це незмінні атрибути Китайського нового року.

Однак ще однією особливістю таких довгих вихідних є міграція. Вважається, що Свято Весни слід зустрічати з родиною. Тому ще за два-три тижні до нового року починається чуньюнь, або масова міграція по країні. Цього року вона розпочалася 21 січня і триватиме до 1 березня. Враховуючи кількість населення в Китаї, можна тільки уявити, які труднощі виникають у цей період у сферах транспорту і безпеки руху. 

Кожного року поліцейські звітують про кількість загиблих на дорогах країни під час чуньюню. Як повідомляє агентство «Сіньхуа», цьогоріч для забезпечення безперебійного руху було задіяно 150 тисяч поліцейських і 50 тисяч поліцейських автомобілів. Згідно з даними міністерства громадської безпеки КНР, протягом двох тижнів масової міграції не було зафіксовано ДТП з кількістю загиблих більш як десять осіб. При цьому сталося на 58% менше ДТП, що забрали життя трьох осіб, і на 60% менше аварій з кількістю жертв п’ять і більше осіб. Загалом нинішній міграційний період відбувається спокійніше, ніж попереднього року. Згідно з даними міністерства, загальна кількість загиблих під час ДТП скоротилася на 45%, а кількість аварій — на 26%.