Культурні та економічні зв’язки — одні з головних напрямів розвитку відносин між Україною та Ісламською Республікою Іран. На цьому наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехр Мораді під час прес-конференції, яка відбулася учора у Києві.

«Незважаючи на те, що у сфері релігії у нас немає близькості, проте ми можемо розвивати плідні стосунки в області культури. Це стосується, зокрема, і вивчення та розповсюдження перської мови в Україні та проведення тижнів культури», — зауважив дипломат. За його словами, Київ та Тегеран мають робити все можливе, щоб мешканці обох країн більше знайомилися з духовною спадщиною один одного.

Окремо Манучехр Мораді відзначив, що у свідомості іранців враження про українців дуже хороші.

Стосовно економічної сфери посол резюмував, що економіки держав взаємодоповнюють одна одну. За його словами, ті товари, яких потребують в Ірані, можна постачати з України, і навпаки.

Варто зазначити, що роботу на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехр Мораді розпочав наприкінці минулого року. Він поділився, що перед відрядженням до Києва мав зустріч із іранським президентом, який наголосив на неабиякому значенні розвитку двосторонніх відносин країн. У цьому контексті посол відзначив, що така позиція має підтримку і з боку глави Українського держави.

«Я завжди відчував сильну симпатію до України. Раніше неодноразово приїздив до вашого чудового краю. Сподіваюся, що зможу використати свій досвід і сприяти всебічному розвитку наших відносин», — сказав дипломат і додав, що оптимістично налаштований стосовно цього.

Окрім того, Манучехр Мораді нагадав, що цими днями в Ірані відзначають 40-річчя перемоги Ісламської революції — Національне свято Ісламської Республіки Іран.