Про початок художнього конкурсу імені Леоніда Бондаря «Молодіжна палітра» оголосили в Кропивницькому. Роботи приймають у номінаціях живопис, графіка, скульптура, декоративне мистецтво.

За задумом організаторів конкурс має виявляти та підтримувати талановиту молодь, сприяти розвитку дитячої та юнацької творчості. Нагородження переможців відбудеться 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей. Найкращі твори експонуватимуть у художньо-меморіальному музеї О. О. Осмьоркіна.

За інформацією прес-служби міської ради Кропивницького, конкурс імені Леоніда Бондаря — відомого художника і педагога, заслуженого працівника культури України, члена Національної спілки художників, лауреата обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «Національна традиція», протягом двадцяти років керівника дитячої художньої школи — започаткований 2016 року. За цей час його лауреатами стали понад двісті учасників віком від 7 до 22 років.

Ініціатор творчих перегонів — художньо-меморіальний музей О. О. Осмьоркіна. Співорганізатор — обласна організація НСХУ. Конкурс проходить за підтримки управління культури і туризму міськради Кропивницького.

Петро МЕЛЬНИК.

Кіровоградська область.