Експорт продукції в області торік зріс майже на 20%. З початком російської агресії регіон одним з перших у країні швидко переорієнтувався з ринків РФ на Європейський Союз. Нині 67% експорту — це Польща, Німеччина, Данія, Чехія та інші країни ЄС. «Що важливо, — прокоментувала ситуацію заступник директора департаменту економіки Львівської ОДА Марта Бахтіярова, — змінилася товарна структура експорту, що поступово переходить із сировинної на продукти з високою доданою вартістю».

У 2018 році на Львівщині створили службу експортера, яка допомагає у виході на західні ринки 75 підприємствам. Її основне завдання — проведення торговельних місій, промоція львівських підприємств, пошук ринків збуту, допомога в сертифікації продукції. Так, торік служба провела дев’ять торговельних місій, до яких залучила 36 підприємств для представлення своєї продукції в Німеччині, Італії, Туреччині, Ізраїлі та інших країнах.

Протягом чотирьох років у регіоні завдяки збільшенню експорту відкрили 242 нові виробництва і створили 24,6 тис. робочих місць, вдалося залучити 249 млн дол. прямих іноземних інвестицій.