Роман Зозуля привернув увагу принаймні п’яти команд Прімери своїми виступами у Сегунді, але не тренерського штабу збірної України. Доки Андрій Шевченко розмірковує над долею 29-річного бомбардира, наш нападник робить свою справу в іспанській другій за силою лізі.

Днями у своєму 50-му матчі в чемпіонаті Зозуля оформив другий дубль, завдавши відчутного удару «Кордобі» (3:1). І вже вкотре допоміг своєму «Альбасете», котрий відчайдушно бореться за право вийти до Прімери.

Шевченко чотири місяці тому запевняв, що його штаб пильно стежить за Романом. А підсумком тієї «уваги» став виклик полтавчанина Кулача і не дуже переконливого нападника «Маріуполя» і молодіжної збірної Борячука, який, схоже, пережив муки розгубленості в дебютній зустрічі проти Словаччини.

Зрештою, і Роман Яремчук, якому авансів давали більш ніж достатньо і в «Динамо», і в збірній, результативністю нас не тішить — зовсім не забиває.

Минуло вже понад два роки, відколи Зозуля отримував останній виклик до національної команди. Тоді екс-нападник «Динамо» і «Дніпра» став жертвою безглуздої кампанії шовіністичних фанатів «Райо Вальєкано», які, либонь, не без впливу московської політичної «братви» прикривали свою нелюбов до українця вигаданою боротьбою з нацизмом.

То, може, і в Україні комусь муляє очі патріотично налаштований футболіст, котрий не лише демонструє високу ігрову стабільність, а й досить істотно допомагає армії?..

Фото з Твіттеру.

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.