Срібний призер чемпіонату світу з фристайлу та сноубордингу Аннамарі Данча заявила «Xsport», що після п’єдесталу в американській Юті змушена пропустити два етапи Кубка світу:

«Після цих змагань ми планували поїхати на чемпіонат Канади, однак після успішного виступу на чемпіонаті світу вирішили трохи відпочити і помандрувати США, адже квиток до України у нас тільки на 16 лютого.

Цього місяця відбудуться два етапи Кубка світу, але через брак коштів участі у них не братиму. А ось на етапах Кубка світу в Швейцарії (9 березня) і Німеччині (24 березня) я змагатимуся. Також у моїх планах — виступ на чемпіонаті України (27—28 лютого).

Хотіла виграти медаль на чемпіонаті світу. Либонь, ніхто, крім мене, у це не вірив. Але я весь січень наполегливо готувалася і сподівалася показати високий результат. Була неймовірно щасливою, коли зуміла посісти друге місце. Перед кожним стартом я молилася, щоб змогла доїхати першою. Траплялося, що мої суперниці помилялися (падали або ж вилітали за межі траси), а я чітко і стабільно рухалася до фінішу.

Як і всі спортсмени, хочу вибороти олімпійське «золото». Але і крім цього є багато титулів, які б хотілося записати до активу. Зокрема й перемогу в загальному заліку Кубка світу. У спорті завжди є до чого прагнути».

Фото Getty Images.

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.