Київський автомайдан, який у ніч на 27 січня прибув на допомогу до черкаських протестувальників, потрапив у пастку. На Соборній площі міста їх чекав не кількатисячний мітинг, а кілька місцевих опозиційних лідерів з невеликою кількістю прихильників. Серед присутніх перебували й невідомі молодики, що закликали до рішучих дій. Вони й розпочали кидати «коктейлі Молотова», вибивати вікна і двері у приміщенні облдержадміністрації. Коли ж на площу прибув підрозділ спецпризначенців, штурмовики швидко зникли з поля «бою», натомість усіх автомайданівців було оточено, жорстоко побито, а частину затримано. Автомобілі прибулих розтрощили на очах міліції ті самі штурмовики.
Нині семеро покалічених учасників автомайдану перебувають у Третій міській лікарні. Один із них у тяжкому стані в реанімації, решта — в нейрохірургії та травматології. Потерпілих провідали народні депутати Микола Томенко та Ірина Геращенко. Вони шоковані побаченим. Парламентарії звернулися до Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської з вимогою негайно приїхати до Черкас, де зафіксовано численні факти катувань і жорстокого насильства щодо затриманих з боку правоохоронних органів. Депутати спробували також знайти у райвідділах міліції лідера черкаської «Свободи» Юрія Ботнара, котрого було затримано вранці 27 січня, однак ці пошуки виявилися марними.
Тим часом черкаська міська Народна рада на своєму першому засіданні ухвалила резолюції про розпуск міськвиконкому, створення муніципальної міліції, заборону діяльності Партії регіонів та Компартії на території міста. Прозвучав заклик до членів Партії регіонів виходити з лав партії, інакше громада Черкас вважатиме їх відповідальними за безчинства, скоєні останніми днями на вулицях міста.
Члени ради також надіслали звернення до західних областей України, в якому попросили направити підрозділи правоохоронців для захисту Черкас від свавілля луганського «Беркуту», «що нині орудує в Черкасах».
 
Черкаська область.