Дорогі співвітчизники!

30 років минуло від часу створення Товариства української мови імені Тараса Шевченка, яке нині перетворилось на сучасну потужну організацію «Просвіта».

На той час Товариство було єдиною легально зареєстрованою опозиційною до КПРС структурою, яка стала подальшою основою Народного руху України та інших організацій демократичного спрямування. Воно об’єднувало українців у боротьбі за незалежність та її розбудову, було активним учасником таких епохальних подій, як Помаранчева революція та Революція Гідності.

Протягом усього свого існування Товариство активно працює над утвердженням основ української державності — української мови та історичної пам’яті, здійснюючи велику роботу з патріотичного виховання молоді. Товариство є співорганізатором відомих молодіжних фестивалів української патріотичної та духовної пісні, а також ініціатором відзначення на державному рівні Свята Героїв, вшанування провідників ОУН-УПА.

І нині ми не просто святкуємо 30 років відновлення «Просвіти», ми стверджуємося як господарі й вільні люди на своїй рідній землі, ми боремося за перемогу у війні, розпочатій російським агресором. Адже ми наближаємо перемогу не лише силою нашої зброї, а й вірою, культурою, гордістю за Батьківщину.

Щиро вітаю з 30-річним ювілеєм Товариства!

Упевнений, що дух просвітництва завжди надихатиме нас на величну справу побудови сильної європейської держави.

Слава Україні!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.