Конституційна реформа та звільнення всіх затриманих активістів — основні меседжи, які озвучили на прес-конференції керівники руху «Правий сектор». Так, один із лідерів цієї організації, провідник «Тризуба» Дмитро Ярош заявив, що острах опозиційних лідерів «провадити революцію» зобов’язує його «взяти на себе відповідальність за революційний процес».

Для врегулювання ситуації «Правий сектор» ставить зокрема такі умови:

1) провести конституційну реформу;

2) припинити силові дії з боку влади;

3) оголосити повну амністію, а саме — звільнити всіх без винятку учасників протестних акцій та закрити всі кримінальні справи і провадження;

4) притягнути до відповідальності уряд Азарова;

5) переформатувати ЦВК;

6) скасувати всі закони, прийняті 16 січня, що обмежують права і свободи громадян;

7) переформатувати спецпідрозділ «Беркут» і створити якісно інший спецпідрозділ МВС;

8) покарати винних у вбивствах, знущаннях та побитті протестувальників;

9) знайти зниклих активістів Майдану;

10) узаконити існування спортивно-патріотичних організацій;

11) не допустити до влади політиків, які дискредитували себе під час минулого правління.

Якщо ж влада не піде на поступки, у «Правому секторі» заявляють, що мають й інші плани.

На запитання про взаємини з парламентською опозицією Дмитро Ярош відповів: «Ми входимо до Самооборони і постійно координуємо свої дії з Андрієм Парубієм як комендантом Майдану, проводимо певні зустрічі з керівниками опозиційних партій. Я дуже сильний противник того, щоб Майдан колоти... Ми будемо і далі координувати наші дії з легальною опозицією».

Нагадаємо, рух під назвою «Правий сектор», який стихійно розпочався, а нині переріс у масштабне явище, налічує декілька політичних організацій, до складу якого входять переважно молоді люди радикальних поглядів. Саме активісти «Правого сектору» після Народного віче 19 січня першими рушили на Грушевського. У коментарі «Голосу України» один із учасників руху, з яким удалося поспілкуватися безпосередньо на Майдані, зазначив, що головна їхня мета — цілковито переформатувати владу. А на уточнююче запитання, як вони збираються це робити і чи мають для цього достатньо кадрів, відповів, що вони мають ідею, а все решта, зокрема і кадрові питання, вирішуватимуть народні ради на місцях та делегуватимуть своїх представників у центральні керівні органи.