Президент Петро Порошенко закликав іноземних інвесторів підтримати Україну в її євроатлантичних прагненнях. «Ви зараз маєте широкі зв’язки в європейських політичних та ділових колах. І я маю надію, що ви станете лобістами України в цьому важливому стратегічному процесі», — заявив глава держави, виступаючи на 15-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital.

«По-перше, кожен з інвесторів має прямий меркантильний інтерес: наше приєднання до цих двох міжнародних союзів (ЄС та НАТО. — Ред.) однозначно покращить інвестиційний клімат в Україні. А, по-друге, ви всі люди, які стоять на європейських цивілізаційних цінностях. Ніхто з вас не хоче, щоб сюди знову прийшла Росія, або Україна повернулася під російське колоніальне ярмо», — зазначив Президент.

Він також запевнив інвесторів, що підпише закон про внесення змін до Конституції України стосовно визначення стратегічного курсу нашої держави на членство в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору. «Верховна Рада вже підтримала цю ініціативу Президента, і наступного тижня зміни до Конституції я підпишу», — наголосив Петро Порошенко та висловив надію, що це відбудеться публічно. «Це буде надзвичайно важливий етап і крок в історії нашої держави», — зауважив він.

Петро Порошенко нагадав, що п’ять років тому він брав участь у цій щорічній конференції тоді ще як народний депутат України. «У ці п’ять років вмістилася ціла епоха. Ми з вами, з нашими партнерами і колегами з усього світу, які є інвесторами в Україну, є учасникам вражаючого транзиту України від постколоніальної країни і частини так званого «русского мира» до держави й суспільства, які готуються і, я впевнений, досягнуть критеріїв, які дозволять Україні подати заявку на вступ до Європейського Союзу і підписати План дій щодо членства в НАТО», — сподівається Петро Порошенко.

Президент наголосив, що взяв на себе публічне зобов’язання 2023 року подати заявку на приєднання до Євросоюзу і отримати План дій щодо членства в НАТО, інформує прес-служба глави держави.