Луганщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія Уле Тер’є Хорпестад. На зустрічі з делегацією Норвегії (на знімку) виконувач обов’язків голови Луганської обласної державної адміністрації — керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь насамперед подякував за допомогу в складній ситуації, в якій опинилася Луганщина: «Ми цінуємо цю підтримку. Для нас є важливим продовження співпраці».
 

Під час зустрічі очільник Луганщини ознайомив поважних гостей із найбільш актуальними для області проблемами. Це, зокрема, ситуація із перетином КПВВ у Станиці Луганській, відкриття КПВВ у Золотому, а також проблема з підтопленням шахт. У всіх випадках необхідні аналогічні дії протилежної сторони. 

Уле Тер’є Хорпестад запевнив, що Норвегія завжди буде надійним партнером України, і висловив готовність побувати в Станиці Луганській для більш детального ознайомлення із ситуацією на пункті пропуску і обіцяв сприяння.

Наступного тижня у Сєвєродонецьку має відбутися Рада донорів, яка визначить єдиний майданчик для спілкування з усіма міжнародними партнерами. «Нам необхідно, щоб напрями допомоги збігалися з Планом розвитку територій Луганщини на наступні три роки, який буде затверджено на засіданні Ради регіонального розвитку», — зазначив Сергій Філь.

На зустрічі з делегацією Норвегії також обговорено питання енергонезалежності та розмінування територій.

Луганська область.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.