«Нормально буде не тільки очікувати, а й готуватися до спроб зловредного втручання у виборчий процес», — заявив віце-прем’єр Болгарії Томіслав Дончев.

Коментуючи можливість гібридної атаки з боку Росії і її втручання в європейські та місцеві вибори, що відбудуться цього року в країні, він зазначив, що «немає жодного виборчого процесу, який би не намагалися «ударити» з Москви. Він нагадав болгарам, що 2015-го хакери вже хотіли зірвати вибори. «Були й атаки на попередніх виборах у Болгарії. Приблизно в 2015 році було проведено найпотужнішу атаку зі спробою зупинити виборчий процес», — пояснив Томіслав Дончев.

А заступник голови правлячої  партії ГЄРБ, екс-міністр внутрішніх справ Цветан Цветанов в ефірі популярного телеканалу бТВ на запитання журналістів про те, чи спробує Росія втрутитися в майбутні вибори в Болгарії, прямо заявив: «Я упевнений у цьому!»

Прокоментував він й інформацію про те, що співробітник російських спецслужб нібито отруїв в 2015 році болгарського бізнесмена Еміліяна Гебрева, котрий працює в оборонному бізнесі й постачав зброю до України, отрутою типу «Новичок», яка з’явилася в болгарських ЗМІ. Цветанов повідомив, що парламентська комісія обговорить це з представниками компетентних органів у четвер, і тоді можна буде робити якісь висновки. «Коли подібна інформація з’являється в певних ЗМІ, цілком нормально й закономірно, щоб парламент отримав інформацію від компетентних органів», — зазначив він.

Журналісти поцікавилися у Цветана Цветанова: «Чи може дійти до вислання російських дипломатів із країни?» Голова фракції політичної партії ГЄРБ у парламенті відповів, що в нього є особиста позиція з цього питання, але поки що він утримається її оприлюднювати.

Він прокоментував і обвинувачення одного з венесуельських депутатів у спробах вивести активи державної компанії Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) до Болгарії. На його переконання, ця інформація є частиною гібридної війни, яка ведеться проти Болгарії з метою заплямувати позицію її уряду стосовно Мадуро.