Вісім студентів із шести провідних аграрних університетів Західної та Центральної України, котрі перемогли в конкурсі стипендій від компанії «Агропродсервіс», про них уже писав «Голос України», офіційно розпочали реалізацію власних науково-дослідних проектів.

Вони підписали угоду про співпрацю в рамках стипендіальної програми «Нове зернятко» з генеральним директором «Агропродсервісу» Андрієм Бараном та зустрілися з провідними спеціалістами компанії. Студентам показали результати роботи підприємства за минулі роки, а також провели ознайомчу екскурсію.

Упродовж шести місяців 2019 року стипендіати разом із спеціалістами «Агропродсервісу» та науковими керівниками від навчальних закладів працюватимуть над обраними темами у сфері рослинництва, тваринництва, екології, м’ясопереробних технологій і птахівництва. Усі дослідження вестимуться на базі компанії, а результати планують презентувати на форумі аграрних інновацій «Нове зернятко-2019» у Настасові, що в Тернопільському районі, який відбудеться 20—21 червня.

«Ми розуміємо, що в центрі усього виробництва стоїть людина — кваліфікований спеціаліст. Наше майбутнє за молодими кадрами, яким ми допомагаємо вливатися в аграрний сектор. Стипендіальну програму проводитимемо регулярно. Таким чином шукатимемо «нові зернятка», які зможуть розвивати економіку не лише нашого підприємства, а й усієї України», — зазначив гендиректор компанії «Агропродсервіс» та засновник стипендіальної програми «Нове зернятко» Андрій Баран.

Фото надано прес-службою компанії «Агропродсервіс».