До служби у справах дітей звернулися працівники Рівненської школи, в якій навчається шестирічна дівчинка. Занепокоєні освітяни повідомили, що мама до пізньої години не забирала дочку із навчального закладу, а коли все ж прийшла, була нетвереза.

Наступного дня 49-річну жінку викликали в службу у справах дітей, однак вона не з’явилася. Соціальні працівники прибули до неї додому. Двері у квартиру були відчинені, а нетвереза жінка спала. Спроби розбудити її та дізнатися, де дитина, виявилися марними, а тому на місце викликали поліцейських.

Дівчинку знайшли у школі. Вона навідріз відмовлялася повертатися додому, і її помістили до дитячого реабілітаційного центру в селі Олександрія Рівненського району.

Працівники ювенальної поліції знову навідалися до горе-матері, аби повідомити їй про вилучення дочки. Проте вдома її не було. Незабаром нетверезу жінку розшукав її родич неподалік місця проживання. Поліцейським вона повідомила, що вживає алкоголь уже тривалий час і, на жаль, не контролює себе.

Начальник відділу ювенальної превенції ГУНП у Рівненській області Ірина Чорна повідомила матері, що вона може бути позбавлена батьківських прав, адже поки жінка не може чи не хоче впоратися зі своїми проблемами, дівчинка перебуває в небезпеці.

Після оформлення матеріалів правоохоронці навідалися до дівчинки, аби розпитати, як минув перший день у реабілітаційному центрі. Першокласниця зраділа візиту поліцейських і сказала, що їй дуже подобається в «дитячому таборі». Поки що вона ображена на матір і не хоче повертатися до неї. Школярка попросила поліцейських зателефонувати до її вчительки, за якою щиро сумує. Вона передала вітання своїм однокласникам і сказала, що все з нею добре.

Стосовно 49-річної матері працівники поліції склали адміністративні матеріали за статтею 184 КУпАП, які скеровуватимуть на розгляд суду. Також вирішується питання про позбавлення жінки батьківських прав.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.