У Кременчуцькому обласному госпіталі для ветеранів війни відкрили денний стаціонар, у якому лікуватимуться та проходитимуть реабілітацію земляки — учасники АТО й ООС. Облаштовували його самі вчорашні бійці-захисники України, працівники медзакладу та небайдужі мешканці міста.

Вони відремонтували приміщення, створивши в ньому всі умови для отримання лікувальних процедур, виконання медичних маніпуляцій та психологічного розвантаження. Тепер тут комфортно і затишно всім. А найголовніше — зручно для пацієнтів. Адже, відвідуючи денний стаціонар, вони отримують допомогу медиків та «суміжних» спеціалістів і водночас продовжують спілкування з родинами, яке також зцілює...

Крім лікарів певного профілю з учасниками бойових дій працює психолог. Тож індивідуальні бесіди та групові заняття з ним, а також психодіагностика вже нікого не дивують. Під егідою психологічної служби планують створити навіть неформальний клуб ветеранів для спілкування нинішніх пацієнтів із побратимами, котрі пройшли курс лікування та реабілітації на базі госпіталю раніше.

Власне, зустрічі давніх друзів нагадують і заняття з арт-терапії. Не менш важливими для колишніх фронтовиків стають поради інструктора з трудової адаптації. Та, зрештою, кожне таке заняття і кожна година задушевного спілкування у денному стаціонарі додають пацієнтам сил, снаги та здоров’я.