У середу ввечері в Республіці Північна Македонія сталася автомобільна катастрофа, яка вжахнула всю країну. 

Пасажирський автобус, що прямував за маршрутом Скоп’є—Тетово, на виїзді зі столиці, біля села Ласкарци, перевернувся на дах і вилетів за узбіччя. У ньому перебувало 50 пасажирів. Як повідомив північномакедонському телеканалу «Сітел» міністр охорони здоров’я Венко Філіпче, просто на місці катастрофи померли сім осіб, ще сім — у машинах «швидкої допомоги», які до місця аварії прибули зі Скоп’є, Тетово й Куманово, чи в лікарнях. Нині у клініках цих міст перебуває понад 25 людей з тяжкими пораненнями. Лікарі борються за життя шістьох постраждалих, які перенесли кілька операцій.

Уряд Республіки Північна Македонія оголосив 14 і 15 лютого днями національної жалоби за загиблими. Співчуття родинам загиблим висловив прем’єр-міністр Зоран Заєв, який відвідав усіх поранених у лікарні й побажав їм якнайшвидшого видужання. На своїй сторінці в соціальних мережах він написав: «Пережив дуже важку ніч, сповнену болю й тяжких дум. У мене немає слів, що могли б утішити родини наших співгромадян, що втратили життя в цій страшній катастрофі». Він подякував медикам, які всю ніч надавали допомогу постраждалим і більше доби не полишали робочі місця.

Як повідомляють північномакедонські ЗМІ, серед загиблих — син одного з депутатів парламенту. Керівники урядів сусідніх з Республікою Північна Македонія країн першими висловили співчуття її народу.