Представники парламенту, уряду, дипломати, очільники міжнародних інституцій та журналісти зібрали для українських військових 131 тисячу гривень в межах благодійного аукціону «Ангели надії».

Учасниці проекту малювали картини із зображенням ангелів на ґонтах (дерев’яних дощечках зі старої покрівлі даху церкви Святого Юра в Дрогобичі) під керівництвом відомого художника-іконописця Лева Скопа. Захід відбувся під патронатом віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе. А зібрані від продажу робіт кошти передадуть на потреби Центру реабілітації воїнів АТО «Фенікс», де медики на волонтерських засадах повертають до звичного мирного життя сотні військовослужбовців, що пройшли пекло війни.

«Завдяки таким акціям ми маємо можливість об’єднатися і долучитися до важливої місії — не забувати, якою ціною нам дається мирне небо над головою, — зазначила ініціатор проекту, народний депутат Оксана Юринець (на знімку) в інтерв’ю «Голосу України». — Ми вже всьоме малювали, і кожен з етапів був по-своєму особливим. Коли тільки починали з відомими жінками Львова, хвилювалися, щоб роботи продалися на аукціоні. Бо треба розуміти, що це ж роботи не професіоналів, а художників-аматорів. Але всі до одної гонти реалізувалися. З усіх семи етапів не залишилося жодної! Малювання у Верховній Раді, наприклад, запам’яталося участю дружини Президента. Власне, її робота встановила рекорд, бо була продана за 55 тисяч гривень. А кабмінівський етап відзначився якоюсь особливою легкістю, передусім, напевне, завдяки гостинності господині — пані Іванни Климпуш-Цинцадзе. А також черговим рекордом. Бо аукціон в уряді зібрав найбільшу з усіх етапів суму — 131,5 тисячі гривень. Наголовніше, що завдяки цьому ми стали на крок ближче до реалізації дуже потрібної ідеї — створення на базі львівського Центру реабілітації військових АТО ветеран-хабу для тих, хто повернувся з пекла війни».

«П’ять років наші мужні захисники та захисниці стримують навалу найбільшої і найцинічнішої армії на континенті. Ця боротьба вимагає від нас не лише військової спроможності, а насамперед нашої єдності, любові та чуйності. Саме це, окрім зброї і дипломатії, переконана, є запорукою нашої перемоги. Саме це відрізняє нас від агресора і робить непереможними», — наголосила віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вл. інф.

ДОВІДКОВО

«Ангели надії» — волонтерський проект, мета якого — допомога українським військовим та їхнім родинам через благодійні аукціони. Лотами є рукописні картини із зображенням ангелів, які малюють відомі жінки України.