Футбол. Завтра відбудуться матчі у відповідь 1/16 Ліги Європи за участю українських клубів.

Донецький «Шахтар» після нічиєї (2:2) у Харкові, де він протягом 72 хвилин грав у меншості (тоді вилучили Степаненка), тепер зіграє проти «Айнтрагта» на «Коммерцбанк-Арені» у Франкфурті-на-Майні.

Здолати цього суперника — справа не з легких. Але «Шахтареві» цілком до снаги впоратися з цим серйозним завданням, якщо він налаштується на серйозне протистояння належним чином, обере ефективну тактику. Зрештою, в складі донеччан є достатньо виконавців високого класу, об’єднаних кваліфікованим фахівцем.

«Гірники» готувалися у тренувальному комплексі «Святошин», що під Києвом. Позавчора вони провели годинне теоретичне заняття. Потім команда перемістилася на поле, де майже 90 хвилин працювала над тактичними побудовами гри в атаці й обороні.

Приємна новина: лазарет «Шахтаря» порожніє. Слідом за Дентіньо до загальної групи повернувся центральний оборонець Валерій Бондаренко, індивідуально в команді працює лише Іван Ордець.

Учора «помаранчево-чорні» провели заключне заняття в Києві, а сьогодні вирушать до Франкфурта-на-Майні.

***

В останньому турі чемпіонату Бундесліги «Айнтрагт», як ми вже повідомляли, вдома втратив очко в зустрічі з «Боруссією» (Менгенгладбаг) — 1:1. Ця нічия стала для франкфуртців п’ятою поспіль. Така серія призвела до того, що вони опустилися на шосте місце в турнірній таблиці, пропустивши вперед «Вольфсбург».

Це може розлютити команду, і вона із «вовчою» злістю накинеться на донеччан, щоб неодмінно домогтися позитивного результату і реабілітуватися в очах прихильників. Але, як то кажуть, є й другий бік медалі. Надмірна збудженість може дати додаткові шанси футболістам «Шахтаря». Одне слово, треба добре подумати про різні варіанти розвитку подій. І спробувати отримати максимальну вигоду для себе.

***

Тренер «Олімпіакоса» з Пірея (передмістя Афін) Педру Мартінш вважає, що його команді до снаги пройти «Динамо» в Лізі Європи, якщо вона зіграє так, як проти афінського АЕКа (4:1) в останньому турі чемпіонату Греції:

«Такий результат дуже важливий з психологічної точки зору перед матчем-відповіддю в Лізі Європи в Києві. Дуже треба було перемогти в афінському дербі.

Важливо не розгубити набуту гру і впевненість у власних силах. Тоді, гадаю, у нас будуть усі шанси переграти «Динамо» і вийти до наступного кола турніру».

Пірейці отримали хороший емоційний заряд перед зустріччю з «Динамо», але мають і погані новини. В поєдинку з АЕКом серйозне пошкодження дістав один із лідерів Лазарос Христодулопулос. У атакуючого хавбека діагностували розрив хрестоподібних зв’язок, він пропустить залишок сезону, повідомляє Gazzetta.gr.

У нинішньому сезоні Христодулопулос зіграв 26 матчів, у яких забив 9 м’ячів і зробив один асист.

***

На відміну від суперника, який зіграв календарний матч національного чемпіонату, отримавши додаткову ігрову практику, кияни протягом останніх днів лише тренувалися на клубній базі в Конча-Заспі.

Там сьогодні Олександр Хацкевич проведе прес-конференцію. Перед цим відбудеться своєрідне «освячення» журналістами — презентація новачка київського «Динамо» іспанського нападника Франа Соля.

А потім він і його колеги по команді проведуть тренування. За традицією, протягом 15 хвилин за роботою команди спостерігатимуть представники ЗМІ.

***

Інтерес до матчу в Києві помітний. Його, безумовно, підігріває результат поєдинку в Піреї — 2:2. Тому є надія, що на трибунах НСК «Олімпійський» буде багато вболівальників. Їхня підтримка, мов повітря, потрібна футболістам «Динамо».

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.