Нацполіція спільно з Канадською поліцейською місією запланували провести впродовж 2019 року різнопланові курси. Іноземні гості розробили п’ять навчальних кейсів для різних категорій слухачів. Впродовж тижня шістнадцять правоохоронців Тернопільщини опановували «Курс лідерства молодшого керівного складу груп реагування патрульної поліції». «Ми сподіваємося, — каже інструктор Канадської поліцейської місії в Україні Трейсі Коглін, — що побудували довгострокову дружбу з нашими українськими колегами. І ми віримо, що здобуті знання та почуте на лекціях вони зможуть використовувати у своїй подальшій кар’єрі».

Канадські колеги організували не лише теоретичні навчання. Все почуте тернопільські правоохоронці відпрацьовували на практиці. Примітно, що це спілкування проходило не однобоко. Українські правоохоронці також розповіли іноземним поліцейським про підхід до роботи, власні здобутки та досягнення.

«Спільно розглянули різні ситуації, які можуть траплятися і в нашій буденній роботі, і в їхній. Вирішували, як діяти за тих чи інших обставин. Багато отримали корисної інформації, яку будемо використовувати під час виконання службових обов’язків», — розповів начальник сектору ГРПП Борщівського відділення поліції Сергій Марчук. Правоохоронець каже, що різниця між поліцейськими України та Канади є не лише в менталітеті, а й в підході до завдань. Іноземні громадяни законослухняніші й це набагато спрощує роботу людей у формі.