На знімку: під час підписання угоди.

Комунальне підприємство «Львівелектротранс» та концерн «Електрон» підписали угоду про поставку 50 низькопідлогових тролейбусів. Кредит для реалізації цього масштабного проекту місту надав Європейський банк реконструкції та розвитку. Львівський концерн запропонував найкращу пропозицію і переміг у міжнародному конкурсі проекту «Модернізація громадського тролейбусного транспорту Львова».

«Ми й надалі підтримуватимемо місцевого виробника, бо тільки місцевий виробник може створити економічний прорив для країни. І такий виробник мусить бути конкурентним не тільки на внутрішньому, а й міжнародному ринку, адже проекти за фінансування ЄБРР вимагають певних критеріїв. Для цього необхідно наростити обсяги виробництва та отримати великі замовлення», — підкреслив в. о. міського голови Геннадій Васьків.

Під час підписання угоди особливо наголошували, що такого проекту, коли місто водночас закупило 50 тролейбусів, в історії Львова ще не було. Стратегія розвитку пасажирського транспорту передбачає до 2020 року на 70% оновити рухомий склад «Львівелектротрансу».

Львів, як і більшість європейських міст, робить ставку на екологічний транспорт. «Мені приємно, що «Електрон» зробив перший трамвай, і цей трамвай поїхав у Львові. У нашому місті курсує єдиний в країнах СНД електробус. Загалом містом їздить понад 100 одиниць транспорту, що виготовлені на «Електроні». Це черговий успіх для Львова. Хочу висловити слова вдячності працівникам міської ради, небайдужим громадянам, працівникам «Електрону», які своєю працею сприяють виконанню побажань львів’ян», — наголосив президент концерну «Електрон» Юрій Бубес.

Як підкреслили у міській раді, «Електрон» переміг у тендері, запропонувавши найкращу ціну й найкращий продукт, що дало змогу виграти міжнародний конкурс. Уже цього року 50 нових 12-метрових тролейбусів концерну «Електрон» курсуватимуть львівськими вулицями.

Богдан КУШНІР.

Фото прес-служби міської ради.