Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган укотре заявив, що Анкара продовжить боротьбу з терористами й будь-що очистить зону, захоплену ними на сході Сирії. Як повідомило турецьке інформаційне агентство «Анадолу», виступаючи в провінції Бурдур, глава держави наголосив, що врегулювання конфлікту в сусідній країні торкається не тільки інтересів Сирії, а й Туреччини.

«Тому ми готові на всі необхідні кроки», – наводить слова Ердогана агентство. І особливо виділяє його твердження про те, що в регіоні, де розташована Туреччина, досягнуть успіху лише ті країни, які тісно взаємодіють із Анкарою, а її противники будуть приречені на провал, у тому числі й політичний. За словами президента, країни, що надають виявляють підтримку терористам, ставлять під загрозу й власну безпеку.

Ердоган знову обвинуватив США в тому, що ті постачили через Ірак до Сирії 22–23 тисячі вантажівок зі зброєю та військовою технікою. Мовляв, усе це озброєння було передано терористам. «То що це за союзництво, що за партнерство в рамках НАТО? Країни, які розташовані за тисячі кілометрів від нашого регіону, проводять у Сирії операції під приводом своєї національної безпеки. Ці самі держави виступають проти кроків Анкари з нейтралізації терористів біля турецько-сирійського кордону, довжиною в 911 кілометрів. Ми не піддамося на ці дешеві доводи», – обурився він.

У понеділок за розпорядженням Анкари до прикордонної провінції Хатай прибули нові підрозділи спецпризначенців, які дислокувалися в районі міста Хасса. Вони проведуть навчання з відпрацьовування дій під час наступальних операцій і взаєморозуміння з армійськими частинами, інформує агентство «Анадолу».