На знімку: Анатолій Кулик та Олег Кохман.

Фото з сайту Байковецької та Великогаївської ОТГ.

Відбулося чергове засідання Ради регіонального розвитку Тернопільського району. В його роботі взяли участь народний депутат Тарас Юрик та голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Керівник області, розповідаючи про зміни, які відбулися в області у 2015—2018 роках, зазначив, що найбільшого прогресу досягнуто завдяки реформі децентралізації. С. Барна також не оминув проблем, які треба розв’язувати, зокрема поганий стан доріг.

Однак процес будівництва та ремонту шляхів є пріоритетом і в цьому напрямі вже багато зроблено.

Народний депутат Тарас Юрик (Блок Петра Порошенка) зробив акцент на підтримці реформування місцевих органів влади, яку надає Верховна Рада. Також він звернув увагу членів ради на соціально-спортивну сферу, в якій багато зроблено останнім часом, а планується ще більше, адже без всебічно розвиненої молоді неможливе майбутнє.

Голови Байковецької та Великогаївської об’єднаних територіальних громад Анатолій Кулик та Олег Кохман розповіли про величезні зміни, які відбулися в їхніх громадах з початку децентралізації.

Зокрема, Олег Кохман провів змістовну презентацію реалізованих проектів на території громади, роз’яснив основні переваги реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, які отримала Великогаївська об’єднана територіальна громада після об’єднання.

Голова Байковецької громади Анатолій Кулик розпочав свій виступ зі спогадів про непростий старт децентралізації в Україні. Але час та щоденна праця довели правильність цієї реформи. Свідчення цього — бюджет Байковецької громади, що порівняно із 2015 роком зріс у 30 разів. За його словами, всі зміни, які відбулися в громаді, дали змогу відчути реальні потреби людей. «Зрештою, це наше завдання — робити життя людей якісним, — зазначив він. — Адже в самій назві територіальної одиниці, якою є громада, закладено надзвичайно великий зміст: працювати і творити для громадян. Процес децентралізації незворотний. Ми приречені жити в громаді, а громади приречені на успіх».

Тернопільська область.