На знімку: лікарі вже освоюють новинку.

Нове сучасне рентгенобладнання — с-дуга та електронно-обчислювальний прилад — стане неабиякою підмогою для лікарів під час операцій.

Медики кажуть: с-дугу використовуватимуть для передопераційного рентгенобстеження недужих та для візуалізації під час хірургічних, урологічних, травматологічних оперативних втручань. Це заощадить час і сприятиме більш точній діагностиці. Адже якщо таке обстеження на стаціонарному рентген-апараті триває майже 20—30 хвилин, то на ЕОП можна отримати рентгенограму буквально одразу. Досі такого обладнання в арсеналі тячівських медиків не було, і пацієнтів, які потребували більш точної діагностики, медики були змушені відправляти за межі району.

Головний лікар Тячівської райлікарні № 1 Федір Яринич каже: «Придбання такого обладнання — це позитивний крок для зміцнення матеріально-технічної бази медичного закладу. С-дугу вдалося придбати завдяки сприянню народного депутата України Василя Петьовки, який звернувся до Кабміну щодо виділення майже півтора мільйона гривень. Ще п’ятсот тисяч додали з казни Тячівської об’єднаної територіальної громади, яку очолює Іван Ковач».

Нове обладнання — с-дугу та ЕОП — уже змонтували в одному з операційних залів лікарні.

Василь НИТКА.

Фото надано прес-службою Василя Петьовки.

Закарпатська область.