На знімку: одна з лісових доріг, прокладених Маневицьким держлісгоспом.

Торік лісівники Волині збудували та відремонтували 83 кілометри доріг, витративши на це 11,5 мільйона гривень власних коштів. Так, Маневицький держлісгосп проклав лісову дорогу між селами Галузія і Вовчицьк протяжністю 7,2 кілометра й облаштував три зупинки для громадського транспорту. Працівники Городоцького держлісгоспу збудували дорогу протяжністю три кілометри між селами Городок та Градиськ та облаштували зупинки в селах Городок, Градиськ, Лишнівка та Прилісне.

Велике соціальне значення має восьмикілометрова дорога, збудована торік лісівниками ДП «Шацьке УДЛГ». Вона сполучає райцентр Шацьк із селами Кропивники, Прип’ять та Вілиця, а також з населеними пунктами сусіднього Ратнівського району. На її будівництво витрачено 4,5 мільйона гривень. За рахунок скорочення відстані при вивезенні з лісосік деревини щорічна економія становитиме 500 тисяч гривень.

— Лісівники Волині ставлять завдання щорічно будувати не менш як 100 кілометрів нових доріг, — розповів заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Рибчинський.

Максим СОЛОНЕНКО.

Фото автора.