Управління культури і туризму міста Рівне отримало від Європейського Союзу грант у розмірі 443 835 євро на реалізацію проекту «Таємничі підземелля Рівного». Разом із внеском міста вартість проекту становить 493 150 євро. За ці кошти на місці епохальної археологічної знахідки — підземної частини Палацику «На Гірці», що у парку Т. Г. Шевченка, — буде споруджено сучасний туристично-атракційний об’єкт, де можна буде ознайомитися з віднайденою архітектурною пам’яткою і взяти участь у квест-грі.

Проект «Таємничі підземелля Рівного» спрямований на створення приязної атмосфери для вивчення історичної спадщини міста, збереження самої пам’ятки і створення сучасного туристичного об’єкта європейського рівня. Окрім цього, фінансова підтримка Європейського Союзу дасть змогу залучити до робіт з консервації та захисту виявлених споруд провідних фахівців із реставрації, а також провести додаткові археологічні та історичні дослідження підземель.

А сьогодні управління культури і туризму Рівного оголосило конкурс на кращу ідею для майбутнього логотипа квест-кімнат проекту «Таємничі підземелля Рівного».

— На переможців конкурсу чекає грошовий приз, — каже начальник управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко. — Логотип має бути прив’язаний до цього проекту, працювати як частина бренда цього туристичного об’єкта.

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості підготувала Олександра ЮРКОВА.