Момент матчу.

Футбол. Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матчі у відповідь. 21 лютого.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Олімпіакос» (Греція, Пірей). 1:0. Гол: Фран Соль, 32. Перший матч — 2:2.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Шабанов, Миколенко, Буяльський, Шепелєв, Шапаренко (Гармаш, 75), Циганков, Фран Соль (Русин, 90+1), Вербич (Смирний, 90+1). Тренер — Олександр Хацкевич.

«Олімпіакос»: Са, Торосідіс, Мерія, Сіссе, Цимікас, Гільєрме, Бугалакіс (Натго, 65), Діаш (Масурас, 46), Фортуніс (Герреро, 65), Поденсе, Гассан. Тренер — Педру Мартінш.

Рефері — Іван Кружляк (Словаччина).

Київ. НСК «Олімпійський».

48 902 глядачі. Мінус 3 градуси.

З перших хвилин гості намагалися діяти гостро. Але кияни оборонялися організовано і, звичайно, йшли вперед. Їхні атаки були небезпечні. І одна з них завершилася успішно.

На 32-й хвилині свій перший гол за «Динамо» забив іспанець Фран Соль, ефектно зігравши на випередження після прострілу Миколенка.

Другий тайм відбувався у рівній боротьбі. Гості з усіх сил намагалися відігратися. «Динамівці» успішно оборонялися і гостро контратакували. Цього разу на високому рівні зіграв Бойко, котрий відбивав удари суперника і руками, і ногами.

До речі, авторитетний портал Whoscored оцінив гравців матчу в Києві. І саме воротар Бойко та оборонець Миколенко отримали найвищі оцінки — по 8,1 бала. Загальнокомандна оцінка «Динамо» — 7,02, «Олімпіакоса» — 6,58.

Кияни зберегли переможний рахунок і вийшли до 1/8 фіналу!

Олександр Хацкевич:

— Насправді був дуже важкий матч. Важке поле... Але головне, що сьогодні результат на нашу користь. Фрагментами взагалі мали чудовий вигляд, особливо при переході з оборони до атаки.

Так, у другому таймі десь уже у підсвідомості було збереження рахунку. Хоча ми просили хлопців грати вище, більше контролювати м’яч. У тих моментах, що були біля наших воріт, чудово зіграли Бойко і наша оборона. Ті моменти, які були у нас в атаці, не вдалося реалізувати, але головне, що забили гол та досягли необхідного результату.

Ми проводили лише другу офіційну зустріч після зимової перерви. Звичайно, є тиск і психологічний, і фізичний. Зрозуміло, що ми ще не зовсім у тонусі...

***

Цього разу «біло-сині» мали колосальну підтримку трибун, на яких було майже 50 тисяч шанувальників. Після поєдинку капітан господарів Віктор Циганков подякував вболівальникам. І зазначив, що він вперше грав за такої кількості глядачів на домашньому матчі «Динамо»...

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Більше фото тут.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.