Урочисте відкриття клубу боксу «Чорномор» відбулося в одеському Палаці спорту. На захід прибули почесні ветерани спорту й відомі спортсмени. Серед них — чемпіон світу з професіонального боксу в першій важкій вазі Олександр Усик, український боксер-професіонал, олімпійський призер Денис Беринчик, український стрілець, олімпійський чемпіон, чемпіон світу і Європи Яків Железняк, олімпійський чемпіон з легкої атлетики Микола Авілов, перший одеський призер чемпіонатів СРСР з боксу Георгій Кретов, голова ради ветеранів одеського боксу Сергій Гарикін.

Головним тренером клубу став заслужений майстер спорту, дев’ятиразовий чемпіон України Георгій Чигаєв. Він розповів, що ідея клубу полягає у вихованні чемпіонів, які продовжать українську школу боксу на світових аренах. На базі цього клубу зможуть безплатно тренуватися діти пільгової категорії віком від 6 до 16 років. Крім боксу, тут також проводитимуть заняття з тхеквондо.

Після офіційної частини гості ознайомилися з новим залом боксерського клубу й сучасним спортивним устаткуванням, а також відвідали відкрите тренування хокеїстів ХК «Морські вовки».

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.