Генеральний консул Румунії у місті Чернівці Ірина-Лоредана Стенкулеску під час відвідання Вінниччини говорила про розширення економічних відносин між підприємствами і підприємцями двох країн.

— Ми прагнемо зміцнення двосторонніх відносин між нашими країнами, поглиблення співпраці, — зазначила пані Стенкулеску під час зустрічі з керівниками області та обласного центру. — Знаю, що у вас дуже гарне співробітництво з Яссами, хотілося, щоб такі само дружні стосунки були налагоджені з іншими повітами та містами Румунії. Важливо було б розширити торговельні відносини.

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій уточнив, що партнерським стосункам Вінниччини і румунських Ясс уже 12 років. «У нас чудові відносини, — каже пан Коровій. — Упродовж останнього часу вони поглиблюються. Так, незабаром у Румунії побувають керівники наших найбільших підприємств, які є учасниками «Вінницького Бізнес Клубу». Переконаний, що така поїздка розширить економічні відносини».

— Наша область реалізує з Ясським повітом угоду про співробітництво, що передбачає вивчення досвіду в різних сферах життя Румунії, зокрема в питаннях децентралізації, — наголосив під час зустрічі голова Вінницької облради Анатолій Олійник. — Не так давно делегація представників органів місцевого самоврядування ознайомилася з тим, як у сусідній державі територіальні громади вирішують власні проблеми. Підписали нові угоди про співпрацю між низкою територіальних громад. Нас цікавить участь у реалізації спільних проектів. Приємно, що румуни також мають інтерес до взаємної співпраці. Готові ділитися власним досвідом і запозичувати наші найкращі напрацювання.

Генеральний консул Ірина-Лоредана Стенкулеску подякувала за надану їй інформацію про Вінниччину. Висловила готовність підтримувати  спільні ініціативи. Нагадала, що її держава нині головує у Раді ЄС. За її словами, Румунія і надалі підтримуватиме європейську інтеграцію України.

Вінницька область.