На знімках:

директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук;

команда-переможець «Вільний вітер» із Гощанського району.

У Рівному відбувся фінал інноваційного проекту з профорієнтації для учнівської молоді «Знай і люби свій край».

Директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук наголосив: «Цей профорієнтаційний проект відіграє важливу роль у формуванні відповідального ставлення молоді до вибору своєї подальшої професії і, сподіваюся, допоможе зорієнтуватися, чим займатися у майбутньому. А це екскурсоводи, краєзнавці, професії одного з перспективних напрямів економічного розвитку області — туризму».

Протягом 2018—2019 років учні 7—9-х класів досліджували свій рідний край, його природні ресурси, збирали цікаву інформацію, вивчали історичну та культурну спадщину, мандрували туристичними стежками Рівненщини. Все це вони систематизували і представили на конкурсі.

Переможці зональних конкурсів, які минулого року відбулися у Вараші, Здолбунові, Костополі та Дубні, змагалися у трьох номінаціях: «Кращий туристичний маршрут», «Кращий гід-екскурсовод», «Краща PR-компанія». Боротьбу вели п’ять команд: «Варта» (Рокитнівський район), «Барви Случа» (Березнівський район), «Вільний вітер» (Гощанський район), «Етноfresh» (Демидівський район), «Рівненські Магеллани» (Рівне).

У кожній номінації журі відзначило кращих і назвало головного переможця — команду «Вільний вітер» із Гощанського району, якій вручено сертифікат на участь у міжрегіональному проекті «ПрофіКемп», що відбудеться у Херсоні в травні-червні цього року і до якого будуть залучені також команди Закарпатської, Львівської та Херсонської областей.

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості підготувала Олександра ЮРКОВА.

Фото надано РОЦЗ.