Співробітники Служби безпеки України викрили на отриманні хабара командира Рівненського військового полігона. Оперативники спецслужби встановили, що полковник вимагав неправомірну вигоду у розмірі 10 відсотків від суми контракту у приватного підприємства за надання йому переваги в укладенні угод для реалізації оборонних замовлень, які фінансуються з бюджетних коштів. Загальна сума неправомірної вигоди, котру мав отримати зловмисник, становила 24 тисячі доларів США.

Командира військового полігона заарештували під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі семи тисяч доларів США. Отримання трьох тисяч доларів США співробітники СБУ задокументували раніше.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення фігуранту справи про підозру в скоєнні злочину.

Операція з викриття зловмисника проводилася спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань м. Хмельницького та під процесуальним керівництвом Хмельницької військової прокуратури. Про це повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.

Оперативні фото.