Неподалік нашого кордону Росія розгортає ударні ракетні частини з оперативно-тактичними ракетними комплексами «Іскандер». Про це вчора повідомив у столиці під час виступу на оперативно-стратегічному зборі з керівним складом ЗСУ Президент України Петро Порошенко. За його словами, створення ударних оперативних сил на західному та південно-західному стратегічних напрямках абсолютно нічого спільного з обороною для Росії не має.

«Ми розуміємо, що ці сили призначені для військового удару, і саме до цього готується Кремль», — зазначив глава держави.

Тим часом неспокійна ситуація й на Донбасі. За добу (на ранок 26.02) російські найманці сім разів порушили режим припинення вогню. При цьому противник тричі застосував артилерію калібру 122 мм і міномети 120-го калібру, витративши 85 снарядів і мін.

За даними прес-центру штабу ООС, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти обстріляли наші позиції з артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів калібру 120 мм, з гранатометів різних систем, із ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї поблизу Луганського, Лебединського, Водяного.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог гатив із гранатометів, ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї у районі Новотошківського, хутора Вільний, Новоолександрівки та Новгородського.

«Унаслідок обстрілів один військовослужбовець загинув, а ще один був поранений. За даними розвідки, двох окупантів було знищено та трьох — поранено. На кожен ворожий обстріл підрозділи Збройних Сил відповідали вогнем чергових вогневих засобів, що не заборонені Мінськими угодами», — йдеться в повідомленні штабу.